Catalogne Tot 2017
2017 | Rouge | Cépages rouges et blancs | 0,75 L | Espagne
Tous les cépages rouges (ull de llebre et syrah) et blancs (grenache blanc, parellada, macabeu, chenin, muscat) du domaine, vendangés ensemble, pour un rouge “clairet”.
2019 | Blanc | Xarel.lo | 0,75 L | Penedès | Espagne
Une cuvée de xarel.lo vinifiée avec des raisins doucement macérés pendant 15 jours en grappes entières foulées et, après pressurage, élevée 6 mois en cuve Inox.
Avec une discrète réduction minérale, un blanc tout en fraîcheur et finesse plus qu'en puissance, un vin élégant.
2017 | Rouge | Cépages rouges et blancs | 0,75 L | Espagne
Tous les cépages rouges (ull de llebre et syrah) et blancs (grenache blanc, parellada, macabeu, chenin, muscat) du domaine, vendangés ensemble, pour un rouge “clairet”.
2011 | Blanc | Xarel.lo | 0,75 L | Penedès | Espagne
A pure xarel.lo fermented in stainless steel tanks to preserve the fruit, then in new oak barrels maintained at low temperature.
2019 | Rouge | Mandó, sumos, xarel.lo | 0,75 L | Penedès | Nos vins
Original blend of two less common red varieties and a white variety: mandó (maceration of partly unstemmed grapes), sumoll and xarel.lo (both direct pressing), short maturation in (both direct pressing), short aging in barrels and stainless steel tanks.
2018 | Blanc | Macabeu | 0,75 L | Espagne | Espagne
Old macabeu vines (75 years old) on clay-limestone soil, 5-day maceration with the skins and part of the stems with the skins and part of the stalks, vinification in stainless steel tanks: an image of the wine heritage of Empordà as the winemaker defends ardently.
2016 | Blanc | Macabeu | 0,75 L | Penedès | Espagne
Macabeu is a difficult grape variety to grow (thin skin, compact bunches) which often gives a vegetal taste, but Amós Bañeres only harvests the bunches when fully ripe, and the juice is vinified with an addition of 3 to 5% of the stalks to ensure good texture and acidity.
2017 & 2018 | Rouge | Carignan | 0,75 L | Vin de Table | Espagne
80 % carignan blanc, 15 % carignan noir et 5 % carignan gris, sur terroir d'arènes granitiques. Macération 5 jours grappes entières pour le carignan noir, fermentation en amphores de terre cuite, puis élevage en cuve Inox (70 %) et en fûts de châtaignier.
2015 | Blanc | Coplantation | 0,75 L | Vin d'Espagne | Espagne
2019 | Blanc | Godello | 0,75 L | Table Wine | Espagne
A white maceration - destemmed grapes macerated with the skins for 5 months in amphora - from seven-year-old vines of godello, a forgotten but reborn Galician variety, on clay soil.