Roero Bricco Medica 2016
2016 | Rouge | Nebbiolo | 0,75 L | Roero | Italie
La vigne de nebbiolo de la parcelle Bricco Medica, d'exposition Est, donne un rouge caractéristique du Roero, à la fois intense et équilibré.
2011 | Blanc | Friulano | 0,75 L | Tre Venezie | Italie
Pure friulano grape variety - formerly called "tocai" friulano, here renamed from the palindrome "jakot" - destemmed and macerated with the skins for ten days in open truncated vats, then finished in barrels.
An amber-coloured white with notes of fruit (citrus, apricot) and candied fruit, aromatic herbs and spices (ginger), with body and character.
2016 | Rouge | Nebbiolo | 0,75 L | Roero | Italie
La vigne de nebbiolo de la parcelle Bricco Medica, d'exposition Est, donne un rouge caractéristique du Roero, à la fois intense et équilibré.
2015 | Rouge | Nerello mascalese et autres | 0,75 L | Terre Siciliane | Italie
Produced with a majority of old vines of Nerello Mascalese, complemented by other grape varieties (red and white), from different parcels.
2017 | Rouge | Barbera | 0,75 L | Emilia | Italie
La barbera, cépage rouge de belle acidité naturelle, donne ici un jus croquant de la vendange 2017, issu d'une longue “infusion” (environ 30 jours) et propice à une prise de mousse engendrée de façon naturelle par l'ajout de moût de la vendange 2018.
2018 | Blanc | Arneis | 0,75 L | Lambrusco | Italie
Un pur arneis de Roero, macéré 3 jours avec les peaux, fermenté en barriques et élevé sur les lies fines.
2016 | Blanc | Trebbiano | 0,75 L | Vino Bianco | Sélection du Clown
Trebbiano, not specifically Sicilian, benefits here from a beautiful high altitude terroir and even more so from the demands of a winemaker in strong empathy with his land: healthy harvest, vinification in stainless steel vats with a 2-day maceration with the skins, maturing in stainless steel vats and barrels.
2017 | Rouge | Vermentino, Trebbiano, Malvasia | 0,75 L | Costa Toscana | Italie
Le sangiovese, cépage rouge emblématique de la Toscane, est ici associé à 5 % de merlot.
2014 | Rouge | Nerello mascalese | 0,75 L | Terre Siciliane | Italie
Entirely made from old vines of nerello mascalese from different plots - especially of "crus" - the "classic" vintage of the estate.
2013 | Blanc | Grecanico dorato, carricante | 1,5 L | Terre Siciliane | Italie
Produced with Grecanico Dorato and Carricante, two typical Sicilian grape varieties. The grapes are pressed after a few days of skin contact, thereby capturing the full expression of its aromas.