Sancerre Saulétas 2011
2011 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
On one of the most typical terroirs of Sancerre, the Sauvignon reveals a particularly expressive personality, with multiple nuances.
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
Le Chenin dans toute sa vérité, celle du raisin bien doré et de la minéralité du terroir de schistes qui donne tension et équilibre au vin. La vinification et l’élevage en barrique donne un vin abouti et harmonieux.
2011 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
On one of the most typical terroirs of Sancerre, the Sauvignon reveals a particularly expressive personality, with multiple nuances.
2014 | Rouge | Assemblage | 0,75 L | Vin de France | Loire
Claude Courtois’ iconic Racines cuvée is made from an unusual blend: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Côt, Gamay, Gascon and many other, rare varieties.
2011 | Rouge | Assemblage | 1,5 L | Vin de France | Loire
Claude Courtois’ iconic Racines cuvée is made from an unusual blend: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Côt, Gamay, Gascon and many other, rare varieties.
Rouge | Cabernet franc | 1,5 L | Saumur-Champigny | Loire
From a vineyard (2 ha) of old Cabernet Franc (50 to 80 years old), small yields and manual harvesting, vinification without sulphur and maturing for two years in demi-muids.
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2015 | Rouge | Gascon | 0,75 L | Vin de France | Loire
Originating from the region around Orléans, Gascon is a red grape variety which experienced a brief moment of glory in the Yonne, where the Courtois family originally hails from. ‘Icaunais’ is the French name for someone who comes from the Yonne.
2009 | Rouge | Côt, Gamay, Gascon | 0,75 L | Vin de France | Loire
A blend of Côt, ungrafted Gamay and Gascon vinified in wholes clusters, aged in old barrels.