Vin de France Un Brin Gourmand 2011 (Magnum)
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2012 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
Venu d’une parcelle de marnes kimméridgiennes, un sauvignon particulièrement représentatif de ce que peut être un sancerre.
Les “terres blanches” (marnes kimméridgiennes) de Sancerre sont un des grands terroirs de Sancerre : fruit et intensité caractérisent les sauvignons qui en sont issus… quand ils sont conçus en liberté.
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2009 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
À la fois “Vendange Tardive” (novembre) et “Sélection de Grains Nobles” (100 % botrytis), une rareté absolue à Sancerre !
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2018 | Rouge | Cabernet franc | 0,75 L | Saumur-Champigny | Loire
The estate's "historic" cuvée, made from old Cabernet Franc vines grown on clay-limestone soil, de-stemmed grapes and gentle vinification with moderate extraction to favour the finesse of the tannins.
2011 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
On one of the most typical terroirs of Sancerre, the Sauvignon reveals a particularly expressive personality, with multiple nuances.
2014 | Rouge | Assemblage | 0,75 L | Vin de France | Loire
Claude Courtois’ iconic Racines cuvée is made from an unusual blend: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Côt, Gamay, Gascon and many other, rare varieties.
Rouge | Cabernet franc | 1,5 L | Saumur-Champigny | Loire
From a vineyard (2 ha) of old Cabernet Franc (50 to 80 years old), small yields and manual harvesting, vinification without sulphur and maturing for two years in demi-muids.
2009 | Rouge | Côt, Gamay, Gascon | 0,75 L | Vin de France | Loire
A blend of Côt, ungrafted Gamay and Gascon vinified in wholes clusters, aged in old barrels.