Sancerre Raudonas 2014
2014 | Rouge | Pinot noir | 0,75 L | Sancerre | Loire
Le seul rouge (“raudonas” en lituanien) dans la gamme des cuvées de Sébastien Riffault.
2019 | Rouge | Gamay | 0,75 L | Vin de France | Loire
Released as a Vin de France rather than Cheverny (because of the single grape variety), a rare cuvée produced from the domain’s oldest Gamay vines (60 years old) only in vintages that allow it.
Old Gamay vines on the clay-siliceous soils: rich notes of ripe black fruit with a subtle hint of spice and a fine mineral acidity: a well-balanced and delicious juice with a long finish.
2014 | Rouge | Pinot noir | 0,75 L | Sancerre | Loire
Le seul rouge (“raudonas” en lituanien) dans la gamme des cuvées de Sébastien Riffault.
2010 | Blanc | Sauvignon | 1,5 L | Sancerre | Loire
Venu d’une parcelle de marnes kimméridgiennes, un sauvignon particulièrement représentatif de ce que peut être un sancerre.
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2006 | Blanc | Menu Pineau | 0,75 L | Vin de France | Loire
A rare grape variety that is nevertheless typical of the Touraine region, Menu Pineau – locally known as Orbois – vinified by Julien Courtois.
2015 | Rouge | Cabernet franc | 0,75 L | Vin de France | Loire
Cabernet Franc from 60 year-old-vines, gently vinified in whole bunches and aged for 1 year for a perfectly natural juice.
Rouge | Cabernet franc | 1,5 L | Saumur-Champigny | Loire
From a vineyard (2 ha) of old Cabernet Franc (50 to 80 years old), small yields and manual harvesting, vinification without sulphur and maturing for two years in demi-muids.
2009 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
À la fois “Vendange Tardive” (novembre) et “Sélection de Grains Nobles” (100 % botrytis), une rareté absolue à Sancerre !
2011 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
On one of the most typical terroirs of Sancerre, the Sauvignon reveals a particularly expressive personality, with multiple nuances.