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Vin de France Un Brin Gourmand 2011 (Magnum)
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
2014 | Rouge | Assemblage | 0,75 L | Vin de France | Loire
Claude Courtois’ iconic Racines cuvée is made from an unusual blend: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Côt, Gamay, Gascon and many other, rare varieties.
Full of freshness, deftly balanced, with perfectly integrated tannins: this wine perfectly illustrates the estate’s singular philosophy.
2011 | Blanc | Chenin | 1,5 L | Vin de France | Loire
Le Chenin dans toute sa vérité : maturité du fruit, minéralité du terroir.
Rouge | Cabernet franc | 1,5 L | Saumur-Champigny | Loire
From a vineyard (2 ha) of old Cabernet Franc (50 to 80 years old), small yields and manual harvesting, vinification without sulphur and maturing for two years in demi-muids.
2011 | Rouge | Assemblage | 1,5 L | Vin de France | Loire
Claude Courtois’ iconic Racines cuvée is made from an unusual blend: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Côt, Gamay, Gascon and many other, rare varieties.
2009 | Rouge | Côt, Gamay, Gascon | 0,75 L | Vin de France | Loire
A blend of Côt, ungrafted Gamay and Gascon vinified in wholes clusters, aged in old barrels.
2012 | Blanc | Sauvignon | 0,75 L | Sancerre | Loire
Venu d’une parcelle de marnes kimméridgiennes, un sauvignon particulièrement représentatif de ce que peut être un sancerre.
2010 | Blanc | Sauvignon | 1,5 L | Sancerre | Loire
Venu d’une parcelle de marnes kimméridgiennes, un sauvignon particulièrement représentatif de ce que peut être un sancerre.
2019 | Rouge | Gamay | 0,75 L | Vin de France | Loire
Released as a Vin de France rather than Cheverny (because of the single grape variety), a rare cuvée produced from the domain’s oldest Gamay vines (60 years old) only in vintages that allow it.
2018 | Rouge | Cabernet franc | 0,75 L | Saumur-Champigny | Loire
The estate's "historic" cuvée, made from old Cabernet Franc vines grown on clay-limestone soil, de-stemmed grapes and gentle vinification with moderate extraction to favour the finesse of the tannins.